Дослідження впливу легуючої компоненти білого золота на якість та безпечність особистих прикрас - Артюх, Тетяна Миколаївна; Чернишова, А. С. (My University, 2010)
На підставі аналізу результатів створення експериментальних сплавів білого золота вітчизняними підприємствами був проведений аналітичний огляд технологічних, споживних та інших властивостей новостворених сплавів з метою їх використання у виробництві ювелірних виробів; наведено особливості впливу легуючих компонентів сплаву білого золота на організм та почуття людини. Надані рекомендації щодо особливостей використання дорогоцінного сплаву білого золота у виготовленні товарів масового попиту – особистих ювелірних прикрасах. Based on the analysis of a pilot white gold alloys domestic enterprises, developed an analytical review of consumer and other properties of the newly created alloy in order to use them in the production of jewelry with the rank of the goods of mass demand. The article deals with the problem concerning the influence of the component alloy white gold on the quality and safety of personal jewelry. The features of the influence of alloying components alloy white gold on the human body.
Keywords: біле золото; white gold; ювелірні вироби; якість; безпечність; легуючі компоненти; jewelry; precious alloys; quality; safety; alloying component; кафедра експертизи харчових продуктів