Осадча, Ганна ГригорівнаЩур, Марина Валеріївна2013-12-062013-12-062013Осадча, Г. Г. Бюджетування діяльності підприємства на прикладі ПрАТ «Славутський солодовий завод / Г. Г. Осадча, М. В. Щур // Обліково-аналітичне забезпечення управління діяльністю суб’єктів господарювання: сучасний стан та напрями вдосконалення : монографія / за заг. ред. д.е.н., проф. М. Г. Білопольського; Макіївський економ.-гуманіт. ін.-т. – Донецьк : Дмитренко Л.Р. - 2013. – С. 105 - 113.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11831В статті розглянуті особливості бюджетування на підприємствах пивоварної промисловості. Запропоновано в процесі бюджетування застосовувати поряд з розрахунком повної планової собівартості розраховувати планову маржинальну собівартість, маржинальний дохід; коефіцієнт маржинального доходу; точку беззбитковості; запас міцності; коефіцієнт запасу міцності; фактор операційного важеля тощо. В статье рассмотрены особенности бюджетирования на предприятиях пивоваренной промышленности. In the article the features of budgeting business brewing industry. A budgeting process in use along with the calculation of the full cost of the planned routine to calculate marginal cost, marginal revenue, marginal income ratio, break-even point, margin of safety, safety factor, factor operating leverage and more.otherбюджетбюджетуванняосновний бюджетопераційні бюджетифінансові бюджетиповна собівартістьмаржинальна собівартістьуправлінська технологіяbudgetfixed budgetoperating budgets andtotal costmarginal costfinancial budgetsbudgetingmanagement technologyкафедра обліку і аудитуБюджетування діяльності підприємства на прикладі ПрАТ «Славутський солодовий завод»Article