Підбір продуцента протеолітичних ферментів для лікування гнійникових захворювань шкіри - Линник, Артем; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2014)
Піодермії — група гострих і хронічних, поверхневих і глибоких процесів, що викликаються гноєтворними коками, синьогнійною паличкою, іншими мікроорганізмами. Місцеве використання протеолітичних ферментів забезпечує більш швидке і безболісне очищення рани, надає протизапальну і протинабрякову дію. Pyoderma - a group of acute and chronic, superficial and deep processes that caused by pyogenic cocci, Pseudomonas aeruginosa and other microorganisms. Local use of proteolytic enzymes provides a quick and painless wound cleansing, anti-inflammatory and anti-edema effect.
Keywords: захворювання шкіри; піодермії; продуцент; skin diseases; producers; pyoderma