Дослідження впливу мінеральних речовин на культивування та зброджування концентрованого сусла - Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Дячук, Романа Анатоліївна (My University, 2016)
Експериментально встановлено та теоретично підтверджено позитивний вплив цитратів металів на гідроліз складових сировини та дріжджегенерування в процесі біоконверсії сусла. Встановлено, що найбільш позитивний вплив на біосинтетичні властивості дріжджів має марганець та цинк; Experimentally and theoretically confirmed a positive effect on the hydrolysis of citrate metal components and raw materials in the bioconversion drizhdzheheneruvannya wort. Found that the most positive impact on the biosynthetic properties of yeast has manganese and zinc.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; мінеральні речовини; культивування; зброджування; концентроване сусло; цитрати; метали; кукурудза; minerals; cultivation; fermentation; concentrated wort; citrate; metals; corn