Карпович, Микита ВіталійовичТопчій, Оксана Анатоліївна2023-04-072023-04-072021Карпович, М. В. Перспективи використання рослинних білків для збагачення напівфабрикатів / М. В. Карпович, О. А. Топчій // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів Х Міжнародної науково-технічної конференції, 09–10 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 228–229https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39928На сьогодні актуальним є питання підвищення рівня білкового забезпечення в харчуванні, адже білок відповідає за нормальний розвиток і функціонування людського організму, є незамінним джерелом амінокислот, виконує роль будівельного матеріалу в процесі розвитку клітин і обміну речовин в організмі. Розробка м’ясних продуктів які містять рослинні білки забезпечує оптимальне поєднання тваринних і рослинних ресурсів. Today, the question of increasing the level of protein supply in food is relevant, because protein is responsible for the normal development and functioning of the human body, is an irreplaceable source of amino acids, and plays the role of a building material in the process of cell development and metabolism in the body. The development of meat products that contain plant proteins provides an optimal combination of animal and plant resources.otherкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівпродукція підвищеної харчової цінностім`ясо-рослинні напівфабрикатирослинні добавкинетрадиційна м’ясна сировинаproducts of increased nutritional valuemeat and vegetable semi-finished productsherbal additivesnon-traditional meat raw materialsПерспективи використання рослинних білків для збагачення напівфабрикатівThesis