Ющук, Інна ВасилівнаОвчарук, Володимир Олексійович2014-12-042014-12-042014Ющук, І. В. Моделювання та оптимізація процесу першої сатурації цукрового виробництва / І. В. Ющук, О. В. Овчарук // Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем управління організаційно-технічними та технологічними комплексами : матеріали Міжнародної науково-технічної конференції, 27 лист. 2014 р.– К. : НУХТ, 2014. – С. 118.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19017Розроблена математична модель першої сатурації, яка складається з рівнянь, що описують гідродинаміку руху бульбашок сатураційного газу в сатурованому соці, а також рівнянь для опису масообміну в апараті з урахуванням розрахунку поверхні поділу фаз і коефіцієнтів дифузії діоксиду вуглецю і масовіддачі при абсорбції в рідинному середовищі. The mathematical model of the first carbonation, which consists of equations describing the hydrodynamics of bubble carbonation gas movement in saturovanomu juice and mass transfer equations to describe the device based on the calculation of the surface phase separation and diffusion coefficients of carbon dioxide and masoviddachi in absorption in the liquid medium.uk-UKперша сатураціяцукрове виробництвомоделюванняfirst saturationsugar productionmodelingкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиМоделювання та оптимізація процесу першої сатурації цукрового виробництваOther