Дробот, Віра ІванівнаІжевська, Орися ПетрівнаБондаренко, Юлія Вікторівна2017-01-162017-01-162015Дробот, В. І. Дослідження структурно-механічних властивостей властивостей тіста зі шротом насіння льону / В. І. Дробот, О. П. Іжевська, Ю. В. Бондаренко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. – № 10 (131). – С. 29-33.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24717В матеріалах статті встановлено, що при використанні шроту льону погіршуються пружно-еластичні властивості тіста внаслідок зменшення в ньому клейковини, зниження її гідратаційної здатності та еластичності. Складові шроту льону внаслідок високої водопоглинальної здатності значно підвищують в’язкість тіста. Це зумовлює зниження газоутримувальної здатності та зменшення об’єму ферментованого тіста, що потребує застосування технологічних заходів для забезпечення необхідної якості виробів.uk-UKшрот льонутістоеластичністьклітковинав'язкістькафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівшрот льнатестоэластичностьклетчаткавязкостьmeal flaxdoughelasticityfiberviscosityДослідження структурно-механічних властивостей тіста зі шротом насіння льонуArticle