Антимікробні властивості біогенних наночасток оксиду цинку - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2020)
Нечутливість мікроорганізмів до антимікробних засобів є важливою проблемою сьогодення. Останнім часом нанотехнології запроваджують нову альтернативу для подолання цієї проблеми. Металеві наночастинки, зокрема наночастинки оксиду цинку (ZnONPs), можуть використовуватися в біологічних та біомедичних системах. Для біологічного синтезу наночасток оксиду цинку використовуються такі мікроорганізми, як міцеліальні гриби, дріжджі та бактерії.
Keywords: наночастинки цинку; антимікробна активність; біосинтез; zinc nanoparticles; antimicrobial activity; biosynthesis; кафедра біотехнології і мікробіології