Мікробіологічні показники йогурту з крохмалепродуктами - Іващенко, Ольга Миколаївна; Ковшар, Ірина Дмитрівна; Стабніков, Віктор Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2024)
Вуглеводи бехпосередньо впливають на розвиток молочнокислих бактерій під час ферментації молочних сумішей. Тому застосування крохмальної патоки різного ступеня осахарованості у складі йогурту потребує вивчення її впливу на активність мікрофлори закваски, що містить Streptococcus thermophilus і Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus.
Keywords: йогурт; крохмалепродукти; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра біотехнології і мікробіології; yogurt; starch products; lactic acid bacteria