Булій, Юрій ВолодимировичОбодович, Олександр МиколайовичСидоренко, Віталій Володимирович2024-12-252024Булій, Ю. В. Оптимізація роботи брагоректифікаційних установок / Ю. В. Булій, О. М. Ободович, В. В. Сидоренко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : тези матеріалів ХIII Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 177–178.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46316Відомі способи отримання ректифікованого спирту в брагоректифікаційних установках (БРУ), оснащених розгінною колоною (РК), передбачають введення на її тарілку живлення спиртовмісних напівпродуктів і побічних продуктів у вигляді конденсату пари з температурою 25-30 оС. Для ефективного виділення і концентрування летких домішок необхідною умовою є збільшення витрати пари від 2,56 до 3,59 кг/кг безводного спирту (б.с.), введеного в колону (на 28,7 %).Known methods of obtaining rectified alcohol in distillation and rectification units (DRU) equipped with a booster column (RC) involve introducing alcohol-containing intermediate products and by-products into its feed plate in the form of steam condensate with a temperature of 25-30 ° C. For effective separation and concentration of volatile impurities, a necessary condition is to increase the steam consumption from 2.56 to 3.59 kg/kg of anhydrous alcohol (abs) introduced into the column (by 28.7%).ukкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваспиртректифікаціябрагоректифікаційна установкаживленняпараalcoholrectificationdistillationplantnourishmentvapourОптимізація роботи брагоректифікаційних установокThesishttps://orcid.org/0000-0002-1905-3706