Спосіб виробництва яблучних цукатів (Патент на винахід №113569) - Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бандуренко, Галина Михайлівна (My University, 2017)
Винахід стосується способу виробництва яблучних цукатів, який передбачає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування, причому основне сушіння здійснюють конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40-90 °C, при питомому навантаженні 0,5-50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The invention relates to a method for the production of apple candied fruits which includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, boiling up to 78% dry matter content in syrup, syrup separation, inspection, drying, glazing, main drying to solids 83%, packaging, moreover the main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40-90 ° C, with a specific load of 0.5-50 kg / m2, with a density of heat flow of 1 to 4.7 kW / m2.
Keywords: яблучні цукати; виробництво; інфрачервоне випромінювання; основне сушіння; конвективно-терморадіаційний спосіб; органолептичні показники; apple candied fruit; production; infrared radiation; main drying; convective thermo-radiation method; organoleptic parameters; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування