Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичСтрельченко, Людмила ВасилівнаБандуренко, Галина Михайлівна2018-07-032018-07-032017Патент U 113569 UA, МПК A23B 7/02 (2006.01) A23L 5/30 (2016.01) F26B 3/02 (2006.01) F26B 3/30 (2006.01) Спосіб виробництва яблучних цукатів / Малежик І. Ф., Дубковецький І. В., Бандуренко Г. М., Стрельченко Л. В. ; заявник НУХТ. – № a 2015 06561 ; заявл. 03.07.2015 ; опубл. 10.02.2017, Бюл. № 3, 2017 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27825Винахід стосується способу виробництва яблучних цукатів, який передбачає миття, інспекцію, очищення, різання, бланшування, уварювання до вмісту сухих речовин в сиропі 78 %, відділення сиропу, інспекцію, підсушування, глазурування, основне сушіння до вмісту сухих речовин 83 %, пакування, причому основне сушіння здійснюють конвективно-терморадіаційним способом підведення енергії з імпульсним інфрачервоним випромінюванням при температурі теплоносія 40-90 °C, при питомому навантаженні 0,5-50 кг/м2, при густині теплового потоку від 1 до 4,7 кВт/м2. The invention relates to a method for the production of apple candied fruits which includes washing, inspection, cleaning, cutting, blanching, boiling up to 78% dry matter content in syrup, syrup separation, inspection, drying, glazing, main drying to solids 83%, packaging, moreover the main drying is carried out by the convective thermo-radiation method of supplying energy with pulsed infrared radiation at a temperature of the coolant 40-90 ° C, with a specific load of 0.5-50 kg / m2, with a density of heat flow of 1 to 4.7 kW / m2.яблучні цукативиробництвоінфрачервоне випромінюванняосновне сушінняконвективно-терморадіаційний спосіборганолептичні показникиapple candied fruitproductioninfrared radiationmain dryingconvective thermo-radiation methodorganoleptic parametersкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняСпосіб виробництва яблучних цукатів (Патент на винахід №113569)Other