Космополітична парадигма на світових філософських конгрессах - Саракун, Лариса Петрівна (My University, 2019)
Розкрито космополітичну парадигму (як особливий тип світосприйняття, що формується під впливом глобалізації) у доповідях на світових філософських конгресах. Розглянуто дискусійну проблему визначення статусу космополітичного світогляду в сучасній матриці світобудови. Обґрунтовано роль філософії у становленні нової парадигми світоустрою.
Keywords: космополітизм; світоустрій; космополітична парадигма; філософський конгрес; cosmopolitanism; world order; globalization; cosmopolitan paradigm; philosophical congress; глобалізація; кафедра гуманітарних дисциплін