Костенко, Єлизавета Євгеніївна2013-07-032013-07-032009Костенко, Є. Є. Хіміко-аналітичні властивості іммобілізованих на АВ-17-8 барвників та використання їх в аналізі / Є. Є. Костенко // Аналітична хімія : тези доповідей, 25-30 травня 2009 р. – Київ, 2009. – С. 28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8763Встановлено умови іммобілізації барвників на поверхні аніонита АВ-17-8. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості комплексов, які утворюються на поверхні; показники ефективності аніонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах. The conditions of the immobilization dyes at the surface anionite АВ-17-8 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.otherтвердофазне-спектрофотометричне визначення металівіммобілізовані барвникианаліз харчових об'єктівinterface spectrophotometric definition of the metal ionsimmobilized dyesanalysis of food objectsкафедра харчової хіміїХіміко-аналітичні властивості іммобілізованих на АВ-17-8 барвників та використання їх в аналізіThesis