Роман, Тетяна ОлександрівнаМазуренко, Олександр ГригоровичКубайчук, Оксана ОлексіївнаВовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна2021-03-262021-03-262015Моделювання процесу сушіння ніжок печериці / Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко, О. О. Кубайчук, Н. І. Вовкодав // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 147–153.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33138Вивчається задача сушіння грибів печериць. Оптимальною температурою для сушіння вважається температура, за якої кінцевий продукт має найкращі смакові якості і зберігає максимум поживних речовин. Дослі дження проводилися за методом синхронного теплового аналізу. Експериментально встановлено, що оптимальні температури для ніжки та шапинки суттєво відрізняються. Побудовано моделі процесу сушіння ніжок грибів печериць при різних фіксованих температурах. Змодельовано процес сушіння ніжок грибів за оптимальної температури.otherкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекикафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра електропостачання і енергоменеджментупечерицяпротеїнпроцес сушінняmushroomproteinвологістьтемпературамодельhumiditytemperaturemodelМоделювання процесу сушіння ніжок печериціArticle