Хоменко, ЛесяІвчук, Надія Павлівна2014-12-252014-12-252014Хоменко, Л. Фізико-хімічні зміни в системі вода-сухофрукти / Л. Хоменко, Н. Івчук // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 304-305.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19326За класичним визначенням — сухофруктами є висушені фрукти та ягоди. Вони часто використовуються при виготовленні багатьох харчових продуктів. В Україні найпоширенішим видом сухофруктів є висушені яблука. Сухофрукти з яблук містять до 20% вологи, 68% вуглеводів, з яких близько 56% є легкозасвоюваними, 2,3% органічних кислот (яблучна, лимонна), 1,8% мінеральних солей. According to the classical definition - dried fruits are dried fruits and berries. They are often used in the manufacture of many foods. In Ukraine is the most common type of dried fruits dried apples. Dried apples contain 20% water, 68% carbohydrates, of which about 56% is digestible, 2.3% organic acids (malic, citric), 1.8% minerals.uk-UKсухофруктихарчові продуктифізико-хімічні зміниdriedphysical and chemical changesfoodsкафедра технології оздоровчих продуктівФізико-хімічні зміни в системі вода-сухофруктиOther