Литвиненко, Олександр АнатолійовичШтефан, Євгеній ВасильовичПащенко, Богдан Сергійович2024-04-012024-04-012019Литвиненко, О. А. Інноваційні процеси в інженерній освіті / О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан, Б. С. Пащенко // Інженерна освіта у сфері харчової і готельної індустрії: виклики сьогодення : Міжнародна науково-методична конференція до 50-річчя кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва, 23–24 травня 2019 р., м. Харків. – Харків : ХДУХТ, 2019. – С. 72-73https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42482У матеріалі показано, що важливим напрямом удосконалення інженерної освіти є дистанційне навчання - значуща складова інформаційно-комунікаційного середовища. Не менш важливою складовою фахової підготовки є виробнича і переддипломна практики, які дозволяють підготувати студентів до практичного використання в подальшому навчанні та інженерній діяльності знань із циклу вивчених загальноінженерних і спеціальних дисциплін.The article shows that distance learning is an important area for improving engineering education, which is a significant component of the information and communication environment. An equally important component of professional training is industrial and undergraduate internships, which allow students to prepare for the practical use of knowledge from the cycle of general engineering and special disciplines.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseінноваційні процесиінженерна освітаінформаційно-комунікаційне середовищеinnovation processesengineering educationinformation and communication environmentІнноваційні процеси в інженерній освітіAbstracthttps://orcid.org/0000-0001-8975-2265https://orcid.org/0000-0002-0697-7651https://orcid.org/0000-0002-9623-9061