Мудрак, Тетяна ОмелянівнаКириленко, Роман ГригоровичКовальчук, Світлана СтепанівнаКуц, Анатолій МихайловичМарущак, Герман РуслановичМартинов, ВолодимирЦіолковський, Степан2020-04-282020-04-282019Удосконалення технології зброджування сусла високих концентрацій із крохмалевмісної сировини / Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко, С. С. Ковальчук та ін. // Інновації та закономірності розвитку харчових технологій: теоретичні та прикладні аспекти : науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю, 28-29 березня 2019 р., м. Київ. – Київ: ККІБП, 2019. - С. 41-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31045Досліджено вплив комплексу ферментних препаратів амілолітичної, протеолітичної та геміцелюлозної дії на якість гідролізу та зброджування сусла високої концентрації при використанні осмофільного і термотолерантного штаму дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16. При зброджуванні сусла із пшениці та кукурудзи початковою концентрацією сухих речовин до 28 % селекціонованою расою дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16, запропоновано використовувати комплекси ферментних препаратів та їх дозування, що забезпечують збільшення концентрації спирту в зрілій бражці до 14,0…14,5 об.%.The effect of a complex of enzyme preparations of amylolytic, proteolytic and hemicellulose action on the quality of hydrolysis and fermentation of a high concentration wort using an osmophilic and thermotolerant strain of Sacch yeast was investigated. cerevisiae K-16. Wheat and corn must be digested with an initial dry matter concentration of up to 28% by Sacch yeastсerevisiae DО-16, it is proposed to use the complexes of enzyme preparations and their dosage, which provide an increase in the concentration of alcohol in the mature broth up to 14.0… 14.5 vol.%.висококонцентроване суслосухі речовиниспиртова бражкаферментні препаратизброджуванняhighly concentrated wortdry matteralcohol mashenzyme preparationfermentationкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра готельно-ресторанної справиУдосконалення технології зброджування сусла високих концентрацій із крохмалевмісної сировиниThesis