Регуляція холестеринового обміну бактеріями родів Lactobacillus та Bifidobacterium - Старовойтова, Світлана Олександрівна; Співак, Микола Якович (My University, 2010)
Встановлено, що в біотопах здорових людей присутні молочнокислі бактерії з потенційною здатністю деградувати холестерин. Пробіотики, що містять холестеринасимілюючі штами молочнокислих бактерій, можуть раціонально доповнити комплексну терапію хворих на серцево-судинні, онкологічні та інші захворювання. Found that in healthy habitats present lactic acid bacteria with potential to degrade cholesterol. Probiotics containing holesterynasymilyuyuchi strains of lactic acid bacteria, can efficiently complement the complex therapy of patients with cardiovascular, cancer and other diseases.
Keywords: холестерин; лактобактеріі; біфідобактерії; холестериновий обмін; cholesterol; lactobacteria; bifidobacteria; cholesterol metabolism; кафедра біотехнології і мікробіології