Екополіси, як необхідна складова життя людини в майбутньому - Кузьмін, С. О.; Салюк, Анатолій Іванович (My University, 2014)
Небачені темпи урбанізації за останні сто років привели до того, що сьогодні більше половини населення світу проживає в містах. Сьогодні мегаполіси (найбільші з яких Шанхай, Пекін, Гонконг, Токіо, Нью-Йорк, Сеул, Сан-Паулу, Мумбаї, Нью-Делі, Джакарта і т. д.) страждають від проблем, пов'язаних з перенаселенням, неймовірною загазованістю повітря, труднощами водопостачання, проблемами із забезпеченням продуктами харчування тощо.
Keywords: урбанізація; мегаполіси; екополіси; урбанизация; мегаполисы; urbanization; mega-cities; кафедра екології та екоменеджменту