Бактеріотерапевтичні препарати та функціональні продукти харчування на основі рослинної сировини - Старовойтова, Світлана Олександрівна (My University, 2021)
Сучасні методи корекції порушень та профілактики нормобіоти хазяїна (людини або тварини) ґрунтуються на використанні широкого спектру бактеріотерапевтичних препаратів та функціональних продуктів харчування, збагачених пробіотичними мікроорганізмами. Спектр таких препаратів з кожним роком стає все ширше: пробіотики, пребіотики, синбіотики, метабіотики, кобіотики, імунобіотики, психобіотики, нутрицевтики тощо. Особливої уваги сьогодні заслуговують пребіотики та синбіотики, що у своєму складі містять речовини рослинного походження, і не тільки, для стимуляції росту та розмноження нормобіоти хазяїна.пробиотики, пребиотики, синбиотики, метабиотики, кобиотики, иммунобиотики, психобиотики, нутрицевтики и т.д. Modern methods of correction of disorders and prevention of normobiota of the host (human or animal) are based on the use of a wide range of bacteriotherapeutic drugs and functional foods enriched with probiotic microorganisms. The range of such drugs is becoming wider every year: probiotics, prebiotics, synbiotics, metabiotics, kobiotics, immunobiotics, psychobiotics, nutraceuticals, etc. Special attention today deserves prebiotics and synbiotics, which contain substances of plant origin, and not only to stimulate the growth and reproduction of normobiota host .
Keywords: бактеріотерапевтичні препарати; пребіотики; пробіотичні мікроорганізми; кафедра біотехнології і мікробіології; bacteriotherapeutic drug; prebiotic; probiotical microorganisms; бактериотерапевтические препараты; пребиотики; пробиотические микроорганизмы