Спосіб виробництва морквяного повидла вітамінізованого (Патент на винахід № 109844) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Корецька, Ірина Львівна; Свінціцька, Анна Іванівна (My University, 2015)
Спосіб виробництва морквяного повидла вітамінізованого, який включає сортування, миття, інспекцію, очищення, подрібнення, протирання моркви, змішування з цукром, прогрівання суміші до температури 93-97 °C, а потім уварювання під вакуумом до вмісту сухих речовин 61 %, підігрівання, фасування, закупорювання й стерилізацію, який відрізняється тим, що подрібнення моркви проводять в атмосфері пари при температурі 110-130 °C, отриману м'язгу після того обробляють розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,01-0,03 % до маси м'язги й витримують у розчині лимонної кислоти концентрацією 0,5-1,0 % при співвідношенні морква - розчин як 1:2 й температурі 95-98 °C протягом 1,5-2 годин, пюре перед додаванням цукру концентрують до вмісту сухих речовин 11-12 %, додають цукор, а в кінці уварювання додають каротиновмісний морквяний порошок у кількості 1-3 % та аскорбінову кислоту у кількості 0,09-0,1 % до маси готового продукту. The method of manufacturing carrot jam vitaminized, which includes sorting, washing, inspection, cleaning, grinding, rubbing carrots, mix with sugar, heating the mixture to a temperature of 93-97 ° C, and then boiling under vacuum to dry matter content 61%, heating, filling, sealing and sterilization which is characterized in that the grinding carrots spend of steam in the atmosphere at a temperature of 110-130 ° C, the resulting pulp when treated with a solution of ascorbic acid in an amount of 0,01-0,03% by weight of the pulp and stand in a solution of citric acid concentration of 0,5-1,0% at the ratio of carrots - a solution of 1: 2 and a temperature of 95-98 ° C for 1,5-2 hours, puree before adding the sugar is concentrated to the dry matter content of 11-12%, added sugar, and finally boiling add carrot powder containing carotene in amount of 1-3% and ascorbic acid in an amount of 0,09-0,1% by weight of the finished product.
Keywords: повидло; морква; пара; уварювання; лимонна кислота; аскорбінова кислота; jam; carrots; steam; citric acid; ascorbic acid; кафедра технології консервування; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції