Рубанка, Катерина ВолодимирівнаТерлецька, Віта Альбертівна2018-05-102018-05-102017Рубанка, К. В. Дослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаю / К. В. Рубанка, В. А. Терлецька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 6 квітня — К. : НУХТ, 2017. — Ч. 1. — С. 279.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27333В роботі представлено вплив процесу екстрагування чаю зеленого та чорного проведених за оптимальних умов на зміни К, Na, Cа, Mn, Mg, Fe та Cu . Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних мінеральних речовин. The paper presents the influence of tea and green tea extraction process carried out under optimal conditions on changes in K, Na, Ca, Mn, Mg, Fe, and Cu. It is proved that an increase in the extraction temperature promotes an increase in the yield of the investigated mineral substances.uk-UKекстракціячаймінеральні речовиниextractionteamineralsкафедра технології консервуванняДослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаюOther