Дулька, Ольга Степанівна2019-11-152019-11-152019Дулька, О. С. Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 "Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння" / Дулька Ольга Степанівна ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ, 2019. – 21 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30258Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів, що дає змогу інтен-сифікувати процес зброджування квасного сусла та підвищити біологічну цінність квасу.Удосконалено технологію хлібного квасу з використанням клиноптилоліту, активного вугілля та гірського кришталю у підготовці води, виділено новий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Розроблений спосіб підготовки води за-безпечує підвищення фізіологічної активності дріжджів та прискорює процес бро-діння на 12…15 %.uk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствахлібний квасводаклиноптилолітгірський криштальквасне суслоbread kvasswater treatmentclinoptiloliterock crystalУдосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджівThesis