Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів - Дулька, Ольга Степанівна (My University, 2019)
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів, що дає змогу інтен-сифікувати процес зброджування квасного сусла та підвищити біологічну цінність квасу.Удосконалено технологію хлібного квасу з використанням клиноптилоліту, активного вугілля та гірського кришталю у підготовці води, виділено новий штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Розроблений спосіб підготовки води за-безпечує підвищення фізіологічної активності дріжджів та прискорює процес бро-діння на 12…15 %.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; хлібний квас; вода; клиноптилоліт; гірський кришталь; квасне сусло; bread kvass; water treatment; clinoptilolite; rock crystal