Використання особливостей спектрів відбивання для якісного аналізу сухого молока

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Цікаві особливості інфрачервоних спектрів відбивання сухого молока виявлені нами за допомогою приладу «Інфрапід-61». Отримані результати показали, що спектри дифузного відбивання сухого молока таких домашніх тварин як кози, кобили та вівці дещо подібні, але на певних довжинах хвиль існують і суттєві відмінності. Зокрема, спектри відбивання овечого та козиного сухого молока мають екстремуми на однакових довжинах хвиль, проте різну інтенсивність відбивання. Спектр відбивання кобилячого ж сухого молока відрізняється від них за кількістю екстремумів. Interesting peculiarities infrareds specters reflection of dry milk discovers us with help device "Іnfrapіd-61." Receive results showed that specters diffuse reflection of dry milk powder such home animals like she-goat, mare and sheep something similar, but on some longer of wave exist essential differences. Also specters reflections of sheep and she-goat milk have extremums on the same lengths of wave. Specters reflection mare`s dry milk difference of them for quantity of extremums.

Опис

Ключові слова

інфрачервона спектроскопія, спектри відбивання, сухе молоко, infrared spectroscopy, reflectance spectra, dry milk, кафедра фізики, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Використання особливостей спектрів відбивання для якісного аналізу сухого молока / В. Є. Носенко, С. І. Літвинчук, І. В. Гуцало, та ін. // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – С. 93-94.