Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2002

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage

Опис

Ключові слова

яблука, пектин, вичавки, паста, гідроліз, лимонна кислота, електроактивована вода, аpple, pectin, marc, paste, hydrolysis, citric acid, electroactivated water, кафедра технології цукру і підготовки води, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Патент на винахід 50570 U Україна, A23L 1/0524. Cпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти / Бандуренко Г.М., Крапивницька І. О., Кушнір О. В., Чук В. В., Свінціцька А. І; НУХТ. — № а 2002021182 ; заявл. 13 02 2002; опубл. 15 10 2002, Бюл. № 10, 2002.

Зібрання