Білково-гречаний хліб
Вантажиться...
Дата
2015
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Обґрунтовано доцільність застосування суцільнозмеленого пшеничного борошна у технології дієтичних хлібних виробів зі зниженим вмістом вуглеводів. Визначено вплив гречаних пластівців на перебіг технологічних процесів та якість білково-пшеничного хліба. За результатами досліджень встановлено ефективність заміни в рецептурі хліба 20 % суцільнозмеленого пшеничного борошна гречаними пластівцями. The expediency of whole-wheat flour application in dietary bread technology with low carbohydrates content was justified. The buckwheat flakes effect on the manufacturing processes and protein-wheat bread quality was defined. As a result the effectiveness of substitution 20 % whole-wheat flour by buckwheat flakes in the bread recipe composition was established.
Опис
Ключові слова
дієтичні хлібобулочні вироби, ожиріння, суцільнозмелене пшеничне борошно, гречані пластівці, суха пшенична клейковина, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, dietetic bakery products, obesity, whole-wheat flour, buckwheat flakes, dry wheat gluten
Бібліографічний опис
Семенова, А. Б. Білково-гречаний хліб / А. Б. Семенова, В. І. Дробот, Л. А. Михонік // Хлібопекарська та кондитерська промисловість України. – 2015. – № 5 (126). – С. 9-11