Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/22339
Title: Використання натуральної пряно-ароматичної сировини для запобігання мікробіологічного псування кисломолочних продуктів
Authors: Тетеріна, Світлана Миколаївна
Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
Кузьмик, Ульяна Геннадіївна
Keywords: антимікробні властивості
пряно-ароматичні композиції
бактеріостатичний ефект
antimicrobial properties
Aromatic compositions
bacteriostatic effect
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра біотехнології і мікробіології
Issue Date: 2015
Citation: Використання натуральної пряно-ароматичної сировини для запобігання мікробіологічного псування кисломолочних продуктів / С.М. Тетеріна, Н.М. Ющенко, У.Г. Кузьмик // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2015. – №4/10. – С. 45 – 49.
Abstract: Досліджено антимікробний вплив раніше розроблених пряно-ароматичних композицій на тестові культури мікроорганізмів (представників контамінуючої мікрофлори). Встановлено, що всі композиції прянощів проявляли виражені антимікробні властивості по відношенню до тестових культур. Розроблені композиції прянощів можна рекомендувати для введення до складу рецептур кисломолочних продуктів без додаткового оброблення. We studied the effect of antimicrobial previously developed Aromatic compositions on test cultures of microorganisms (representatives kontaminantnoy microflora). It is found that all the spice composition showed pronounced antimicrobial properties with respect to the test cultures. Designed spices composition can be recommended for inclusion in the formulations of dairy products without further treatment.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/22339
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kuzmyk.pdf277.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.