Reverse osmosis for concentration of sugar beet juice after the second carbonation

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Preliminary experiments of concentrationof sugar beet juice after the second carbonation were carried out. A dead-end cell with a reverse osmosis membrane was used. The dependence of the permeate flux vs pressure, which was varied from 0 to 6 MPa,has been obtained. Duringjuice concentration, a linear decrease of the flux was observed. It means no fouling of the membrane surface. Preliminary calculations show that the use of reverse osmosis provides at least 30% of energy consumption. Проведено попередні дослідження процесу концентрування дифузійного соку після другої сатурації. Застосовували непроточну мембранну комірку із зворотноосмотичною мембраною, робоча температура становила 20±3 °С. Отримано залежність питомої продуктивності від тиску, який змінювали в діапазоні від 0 до 6 МПа. Під час концентрування дифузійного соку спостерігалось лінійне зниження продуктивності мембран, що вказує на відсутність забруднення поверхні розділення. Попередні розрахунки показують, що впровадження результатів досліджень у виробництво дозволить знизити споживання енергоносіїв мінімум на 30 %.

Опис

Ключові слова

кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, reverse osmosis, sugar beet juice, concentration, membrane, dry matter, зворотний осмос, дифузійний сік, концентрування, мембрана, суха речовина, обратный осмос, диффузионный сок, концентрирование, сухое вещество

Бібліографічний опис

Zmievskii Y. G. Reverse osmosis for concentration of sugar beet juice after the second carbonation / Y. G. Zmievskii, V. G. Myronchuk // Environmental Protection: from Sorbents to Membranes. – Kiev : ART OK, 2016. – С. 90–93.

Зібрання