Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту токсичних елементів у зерні пшениці та жита. Дослідження проводилися відповідно стандартних методик на спектрометрі атомно-емісійному багатоканальному (АЕМС). Зерновою сировиною, у якій проводили дослідження вмісту токсичних елементів, було обрано зерно пшениці та жита продовольчого. У обох досліджуваних зразках вміст токсичних елементів не перевищував максимально допустимих рівнів, що свідчить про те, що зерно є безпечним та може бути використане у переробку на харчові потреби, навіть для дитячого харчування.

Опис

Ключові слова

кафедра екологічної безпеки та охорони праці, зерно, безпека, токсичні елементи, переробка, grain, safety, toxic elements, recycling

Бібліографічний опис

Лабжинська, М. Ю. Визначення вмісту токсичних елементів зерна пшениці і жита / М. Ю. Лабжинська, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 84-а Міжнародна наук. конф. студ., аспір. і молод. вчених, 23-24 квітня 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – Ч. II. - С. 365.