Післядипломна освіта працівників харчової та переробної промисловості в умовах наближення вступу України до СОТ

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Зроблений аналіз чинників, які обумовлюють вразливість вітчизняних підприємств в умовах відкритого ринку харчових товарів. Основна увага приділена кадровому потенціалу підприємств, а саме рівню компетентності працівників у питаннях, зокрема, менеджменту безпеки харчових продуктів. Звернена увага на необхідності формування іншого, ніж звичне, бачення мети і, відповідно, змісту післядипломної освіти. На відміну від усталеної практики, за якої головна увага приділяється збільшенню обсягів знань і умінь за фахом працівника, пропонується застосовувати підхід на основі компетентності при розв’язуванні виробничих задач. An analysis of the factors that determine the vulnerability of domestic enterprises in terms of open markets for food products was made. The main attention is paid to the human potential of enterprises including the level of competence of workers, in particular, the management of food safety. Authors proposed a new, more than usual, vision of the education purpose and content of post-diploma education. Unlike the established practices, in which the main emphasis is placed on increasing the volume of knowledge and skills for the employee, it is proposed to apply a competency-based approach when starting production tasks.

Опис

Ключові слова

післядипломна освіта, харчова промисловість, безпечність харчових продуктів, компетентність працівників, postgraduate education, food processing industry, food safety, competences of personnel

Бібліографічний опис

Дудко, С. Д. Післядипломна освіта працівників харчової та переробної промисловості в умовах наближення вступу України до СОТ / С. Д. Дудко, В. В. Аляб’єва // Післядипломна освіта в Україні. – 2007. – № 2. – С. 30-32.

Зібрання