Розроблення способу виробництва безглютенових кексів з керобом

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Виробництво безглютенових харчових продуктів для людей з целіакією та непереносимістю глютену – це актуальне завдання харчової промисловості України. Гречане борошно належить до безглютенових видів сировини і має високі функціонально-технологічні властивості. Використання порошку керобу у рецептурі безглютенових кексів на основі гречаного борошна дозволяє покращити органолептичні показники та підвищити біологічну цінність продукції, розширити асортимент борошняних кондитерських виробів спеціального призначення на ринку України. The production of gluten-free foods for people with celiac disease and gluten intolerance is an actual task of the Ukrainian food industry. Buckwheat flour belongs to gluten-free types of raw materials and has high functional and technological properties. The use of carob powder in the recipe of gluten-free cupcakes based on buckwheat flour can improve organoleptic parameters and increase the biological value of products, expand the range of specialty flour confectionery products in the Ukrainian market.

Опис

Ключові слова

безглютенові харчові продукти, целіакія, кекс, гречане борошно, кероб, gluten-free foods, celiac disease, cupcake, buckwheat flour, carob, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Розроблення способу виробництва безглютенових кексів з керобом / Н. О. Стеценко, К. В. Іноземцева // Experience of the past, practice of the future : Proceedings of XXXХVIII Internationalscientific conference, 6 Apr 2019, New York. – Morrisville : Lulu Press., 2019. – Р. 14–20.