Управління безпекою трудових відносин у закладах вищої освіти в умовах конфліктних ситуацій

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Конфлікти є невід'ємною частиною соціально-економічного життя, що зумовлює пильну увагу до вивчення природи та сутності їх. Конфлікт завжди пов'язаний зі сприйняттям протиріч інтересів людини як членів певної соціальної групи.Процес управління кафедрою, у закладі вищої освіти, часто супроводжується конфліктами між окремими особами або між групами осіб (командами) структурного підрозділу. У більшості випадків такі ситуації призводять до напруги серед співробітників, а отже, до зниження ефективності роботи кафедри в цілому. Конфлікти можуть бути різними за значенням та наслідками, але вони завжди присутні в будь-якому колективі, що здійснює трудову діяльність. Керівник структурного підрозділу повинен знати про сутність, характеристики та можливі наслідки конфліктів. Така особа повинна бути компетентна у цих питаннях та мати достатньо знань, щоб контролювати конфліктну ситуацію і при необхідності усунути будь-який негативний вплив.

Опис

Ключові слова

кафедра екологічної безпеки та охорони праці, конфлікт, управління колективом, умови праці, безпека, конфліктні ситуації, conflict management team, working conditions, safety, conflict situations

Бібліографічний опис

Володченкова, Н. В. Управління безпекою трудових відносин у закладах вищої освіти в умовах конфліктних ситуацій / Н. В. Володченкова // Безпека трудових відносин в умовах реформування економіки України : колективна монографія. – Луцьк : ІВВ Луцького НТУ, 2019. – С. 77–88.