Страхування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країни

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Отримані наукові результати аналізу взаємозв’язку страхування, харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості показують тісний вплив і кореляцію вище вказаних методів та показників. Разом з тим, варто відмітити, що у змінному та глобалізованому середовищі забезпечення харчової безпеки є чи не одним з найбільших викликів людства сьогодні. При цьому страхування може бути саме тим інструментом, що успішно буде сприяти як забезпеченню харчової безпеки, так підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості в цілому. The obtained scientific results of the analysis of the relationship between insurance, food security and competitiveness of the food industry show the close influence and correlation of the above methods and indicators. However, it should be noted that in a changing and globalized environment, food security is perhaps one of the greatest challenges facing humanity today. In this case, insurance can be just the tool that will successfully contribute to both food security and increase the competitiveness of the food industry as a whole.

Опис

Ключові слова

страхування, харчова промисловість, конкурентоспроможність підприємства, ефективність, продовольча безпека, insurance, food industry, competitiveness of enterprise, efficiency, food security, food safety, кафедра фінансів

Бібліографічний опис

Арич, М. І. Страхування як елемент забезпечення харчової безпеки та конкурентоспроможності харчової промисловості країни / М. І. Арич // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції–основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 181.