Моделювання режимів роботи двомашинного асинхронного агрегата у трифазній системі координат

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Розроблення експериментальних зразків нових видів електричних машин, а також пошук найбільш перспективних напрямів їх використання потребують ґрунтовних теоретичних досліджень. Наявність адекватної математичної моделі дозволяє передбачити можливі недоліки в роботі майбутніх зразків та уникнути їх на етапі проектування. Запропоновано математичну модель двомашинного асинхронного агрегата [1] з рухомим індуктором у трифазній системі координат. Моделі первинної і вторинної асинхронних машин розділено на дві окремі структурні одиниці. У моделі вторинної машини відображено вплив рухомого індуктора на рух ротора і забезпечено зв’язок з первинною машиною за швидкістю та електромагнітним моментом. Отримано графіки перехідних процесів для роботи двомашинного асинхронного двигуна у режимах холостого ходу і під навантаженням, а також під час роботи окремо вторинної машини. На основі графіків проаналізовано варіанти пуску вузлів двигуна. Побудована у середовищі MatLab структурна схема моделі наочно відображає зв’язок первинної і вторинної машин.

Опис

Ключові слова

асинхронний двигун, asynchronous motor, двомашинний агрегат, two-machine unit, математична модель, mathematical model, рухомий індуктор, moving inductor, трифазна система координат, three-phase coordinate system, MatLab, кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

Бібліографічний опис

Луцьо, В. В. Моделювання режимів роботи двомашинного асинхронного агрегата у трифазній системі координат / В. В. Луцьо, А. М. Сільвестров, Л. Ю. Спінул // Системні дослідження та інформаційні технології. – 2019. – № 4. – С. 19–29.

Зібрання