Математичнна модель двомашинного асинхронного двигуна з рухомим індуктором

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Запропоновано метод моделювання двомашинного асинхронного агрегата, що ґрунтується на розділенні моделей первинної і вторинної асинхронних машин на дві окремі структурні одиниці. Моделювання первинної машини від початку виконується у нерухомій відносно статора системі координат, у той час, як моделювання вторинної машини забезпечується переходом з рухомої в нерухому систему координат за допомогою оберненого перетворення Парка. У ході розроблення математичної моделі побудовано структурні схеми окремих блоків моделі і встановлено взаємозв’язки між ними. Ця математична модель згідно з результатами попередніх досліджень у галузі моделювання асинхронних машин дозволяє виявити особливості роботи досліджуваного класу електричних машин. Може бути використана для розроблення і дослідження електроприводу на їх основі.

Опис

Ключові слова

асинхронний двигун, asynchronous motor, двомашинний агрегат, two-machine unit, математична модель, mathematical model, рухомий індуктор, moving inductor, нерухома система координат, fixed coordinate system, кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

Бібліографічний опис

Луцьо, В. В. Математичнна модель двомашинного асинхронного двигуна з рухомим індуктором / В. В. Луцьо, А. М. Сільвестров // Системні дослідження та інформаційні технології. – 2019. – № 1. – С. 66–74.

Зібрання