Визначення раціональних параметрів процесу змішування і зволоження компонентів таблетувальних сумішей

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Для забезпечення необхідної пресованості і сипкості порошкоподібних мас, точно сті дозування, необхідної якості твердих лікарських форм потрібно заздалегідь провести грануляцію. У програмному комплексі Flow Vision виконані обчислювальні експерименти з визначення впливу форми, розміщення і частоти обертання швидкохідного робочого органа (чопера) у змішувачі-грануляторі на ступінь одно рідності суміші для таблетування, тривалість процесу, розподіл швидкостей су міші та висоту винесення часточок. Рекомендовано збільшити кількість лопатей чопера з 4 до 8 із зміною їх кута нахилу до горизонту із 30 до 60 градусів. Верти кальне розміщення чопера на кришці обладнання збільшує кількість зустрічних потоків матеріалу, забезпечує отримання потрібної рівномірності розподілу ком понентів і відсутність застійних зон. Зі збільшенням вдвічі частоти обертання чопера площа застійних зон скорочується в 3,6 раза, однак майже в 4 рази збіль шується висота винесення часточок. Інтенсивність зміни цих явищ суттєво упо вільнюється при збільшенні частоти обертання робочого органа понад 2520 об/хв.

Опис

Ключові слова

змішування, зволоження, суміш для таблетування, однорідність, робочий орган, частота обертання, застійна зона, mixing, wetting, tableting mixture, homogeneity, working member, rotational speed, stagnant zone, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Бібліографічний опис

Бовт, М. М. Визначення раціональних параметрів процесу змішування і зволоження компонентів таблетувальних сумішей / М. М. Бовт, О. О. Чепелюк, О. М. Чепелюк // Харчова промисловість. – 2021. – №29. – С. 53–61

Зібрання