Матеріали конференцій

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8337
  • Документ
    Determination of the ejection coefficient of a jet apparatus with a conical-cylindrical mixing chamber
    (2023) Tymchenko, Ivan; Ponomarenko, Vitalii; Lementar, Sviatoslav; Yakobchuk, Roman; Liulka, Dmytro
    Ejectors have found wide application in various industries due to their simplicity, unpretentiousness to operating conditions, absence of tribological problems, etc. Their main drawback is related to the low efficiency, which is at the level of about 30%. The need to improve operational characteristics led to the creation of an innovative ejector with a combined mixing chamber (initial conical and subsequent cylindrical parts). A mathematical model based on balance equations is proposed for the possibility of determining the ejection coefficient (the main flow rate characteristic) when designing or auditing equipment
  • Документ
    Вивчення дисциплін із комп’ютерного проектування в умовах змішаного навчання здобувачів
    (2024) Люлька, Дмитро Миколайович; Якобчук, Роман Леонідович
    Змішана форма здобуття освіти набула широкої популярності в Україні через свою зручність і гнучкість. Це технологія, що базується на принципах відкритого навчання, широко використовує комп’ютерні навчальні програми різного призначення та сучасні телекомунікації з метою подання навчального матеріалу та спілкування безпосередньо за місцем перебування здобувачів вищої освіти. Під час такої форми навчання вони активно взаємодіють з викладачем дисципліни. Контроль має систематичний характер та будується на оперативному зворотному зв’язку
  • Документ
    Удосконалення конструкції промислового екстрактора бурякоцукрового виробництва
    (2024) Брижань, Михайло Олексійович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Важливим завданням для працівників бурякоцукрової галузі є удосконалення технологічної схеми та модернізація обладнання з метою підвищення якості дифузійного соку, зменшення втрат сахарози при високих якісних показниках. В основу дослідження поставлено задачу вдосконалення конструкції дифузійного апарату нахиленого типу за рахунок введення додаткових площ нагрівання в його 1-шу та 2-гу секції, що дозволить покращити прогрівання сокостружкової суміші до оптимальної температури по всьому його поперечному перерізу. За рахунок цього буде досягатись максимальна швидкість екстрагування сахарози в воду, втрати сахарози в жомі зменшаться.
  • Документ
    Огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництв
    (2023) Шпаченко, Діана Валентинівна; Сєдих, Ольга Леонідівна
    Проведено огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництв
  • Документ
    Використання BI-дашбордів для ведення бізнесу
    (2024) Сєдих, Ольга Леонідівна; Чорнобай, Катерина Юріївна
    В дослідженні було розглянуто та проаналізовано ВІ-дашборд та його особливості для подання, обробки та аналізу даних із відкритих джерел, у тому числі офіційної документації. Використання дашбордів у процесі прийняття управлінських рішень допоможе забезпечити оперативність, точність та ефективність при управлінні бізнесом, зменшуючи час на аналіз та підвищуючи якість прийнятих рішень
  • Документ
    Розроблення візуальної новели з використанням сучасних інформаційних систем
    (2024) Терещенко, Ілля Олексійович; Грама, Михайло Петрович; Сєдих, Ольга Леонідівна
    Ця стаття висвітлює створення візуальних новел за допомогою сучасних інформаційних систем. Ren'Py, механізм візуальних новел, використовує Python для створення сценаріїв, що дозволяє авторам створювати інтерактивні історії. Завдяки універсальності Python та інтуїтивно зрозумілій структурі Ren'Py автори можуть інтегрувати мультимедійні елементи, керувати розгалуженими сюжетними лініями та впроваджувати механізми ігрового процесу. Ця комбінація дає змогу авторам втілювати свої бачення в гру, пропонуючи динамічний і захоплюючий досвід для гравців, який охоплює аудиторію в усьому світі
  • Документ
    Порівняння українських та міжнародних іспитів на рівень володіння іноземною мовою на прикладі частини аудіювання
    (2020) Шерстюк, Надія Володимирівна
    У статті проводиться порівняльний аналіз ЗНО з англійської мови та кембриджських іспитів В1 Preliminary та B2 First на прикладі частини «Аудіювання». Підтверджено їх певну подібність на достатньому рівні, щоб розглядати методику підготовки до цієї частини міжнародних іспитів як таку, що може сприяти підвищенню ефективності підготовки до відповідної частини ЗНО
  • Документ
    Значення раціонального харчування та фізичної активності у житті людини
    (2024) Коляденко, Світлана Ананіївна; Долиніна, Мила Милківна
    Тема здоров'я, здорового способу життя та раціонального харчування є актуальною протягом багатьох років. Турбота про особисте здоров'я – це, перш за все, трудомісткий і тривалий процес. І головне в цьому питанні - усвідомленість. Останнім часом людство все частіше турбують проблеми власного здоров'я, особливо ті фактори, які сприяють погіршенню здоров'я і негативно впливають на нього, а також показники, що характеризують і оцінюють рівень стану здоров'я людини, процеси цілеспрямованого і найбільш ефективного впливу на здоров'я і накопичення його резервів
  • Документ
    Методичні підходи і принципи застави права оренди земельних ділянок
    (2009) Саблук, Петро Трохимович; Федоров, Микола Миколайович; Месель-Веселяк, Віктор Якович; Данкевич, Андрій Євгенович
    Висвітлено особливості оренди земель в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод. Обґрунтовано методичні підходи щодо запровадження механізму застави права оренди землі та необхідність її законодавчого врегулювання
  • Документ
    Орендні земельні відносини у новостворених господарських формуваннях та напрями їх удосконалення
    (2009) Саблук, Петро Трохимович; Федоров, Микола Миколайович; Месель-Веселяк, Віктор Якович; Данкевич, Андрій Євгенович
    Висвітлено особливості оренди земель в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод. Обґрунтовано методичні підходи щодо запровадження механізму застави права оренди землі та необхідність її законодавчого врегулювання
  • Документ
    Ефективність використання земель у реформованих сільськогосподарських підприємствах
    (2009) Саблук, Петро Трохимович; Федоров, Микола Миколайович; Месель-Веселяк, Віктор Якович; Данкевич, Андрій Євгенович
    Висвітлено особливості оренди земель в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод. Обґрунтовано методичні підходи щодо запровадження механізму застави права оренди землі та необхідність її законодавчого врегулювання
  • Документ
    Сучасні вимоги законодавства України до предметів і матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна
    Прийнятий Закон України «Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами» від 03.11.2022 р. № 2718-IX упорядковує і визначає перелік вимог до предметів і матеріалів, які контактують з харчовими продуктами, адже харчова безпека визначає здоров'я населення з відомого вислову: «Ми є те, що ми їмо». Якісні, проте головне безпечні харчові продукти є запорукою та довголіття кожної людини. У операторів ринку є ще два роки на адаптацію до наведеного Закону, оскільки він набуває чинності з 19.11.2025 р.
  • Документ
    VACCP як необхідна складова безпечного виробництва екструзійних гречаних пластівців
    (2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Виробництво гречаних екструзійних пластівців вимагає комплексного та систематичного підходу до контролю безпеки продукції. Застосування концепції VACCP є важливим інструментом для ідентифікації, оцінки та управління ризиками на різних етапах виробництва та поставок. Аналіз зон ризику, розробка планів зменшення ризиків, встановлення ефективних систем моніторингу та контролю, а також взаємодія з постачальниками допомагають забезпечити високий стандарт безпеки продукту. Дотримання цих стратегій та впровадження відповідних контрольних заходів на підприємстві є критичним для забезпечення довіри споживачів, збереження конкурентоспроможності компанії та виконання нормативних вимог у сфері безпеки харчових продуктів.
  • Документ
    Розроблення біодеградабельного їстівного посуду
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович
    Розроблений біодеградабельний їстівний стакан є повноцінною заміною нині використовуваних полімерних та паперових стаканів. Стакан являє собою печиво сформовано у вигляді стакану. Форму стакану можливо змінювати під вимоги споживачів. Водонепроникність стакану реалізована за рахунок водонепроникного шару всередині виробу. Розроблений стакан можна використовувати для широкого спектру напоїв температурою від 10 до 90 °С. Біодеградабельний їстівний стакан є стійкий до дії оцтової кислоти та етилового спирту. Має відмінні ергономічні показники і звісно є екологічним, оскільки як будь-який інший кондитерський виріб розкладається у довкіллі.
  • Документ
    Хімія 2-,4-амінотіазолів та їх похідних
    (2024) Вільгота, Юлія Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Розглянуто способи добування 2- і 4-амінотіазолів та їх основні хімічні властивості.
  • Документ
    Хімія ізатину та його похідних
    (2023) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович
    З’ясовано, що ізатин є реакційно здатною речовиною, що при взаємодії з ароматичними та гетероциклічними діамінами утворює багатоциклічні сполуки, які здатні до різних ціанінових конденсацій з утворенням поліметинових барвників.
  • Документ
    Food legislation changes of Ukraine for2023 on the way to European integration
    (2024) Shulga, Oksana
    Наразі Україна знаходиться на шляху вступу до ЄС, і для успішного завершення цього процесу українське законодавство продовжує приведення у відповідність до європейських вимог. Прийняті зміни дозволяють уточнити маркування вегетаріанських харчових продуктів, а також візуальне маркування сільськогосподарської продукції. Змінюються вимоги до маркування курячих яєць. Введено прийняті терміни, які дозволяють однозначне тлумачення щодо якості та безпеки харчових продуктів. Створюються реєстри для нових харчових продуктів, харчових добавок, харчових ароматизаторів, харчових ферментів і заяв про здоров’я. Визначено вимоги до проведення позапланових заходів державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти.
  • Документ
    Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів
    (2024) Мазанович, Тетяна Валеріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Паскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.
  • Документ
    Модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетил яблучної кислоти
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Крохмаль один з найбільш використовуваних полісахаридів в харчовій промисловості, але його фізико-хімічні властивості не завжди відповідають умовам технологічного процесу. Модифікація крохмалю дозволяє змінювати ці властивості та створювати нові матеріали. В результаті реакції відбувається ацилування крохмалю в 2-му положенні глюкопіранозних кілець.
  • Документ
    Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Концепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.