Дослідження впливу рисового борошна на показники якості безглютенового хліба
Вантажиться...
Дата
2012
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
В тезах наведено результати досліджень впливу рисового борошна на показники якості безглютенового хліба. Встановлено, що рисове борошно сприяє підвищенню кислотності тіста на 0,5 град. За рахунок інтенсифікації процесів бродіння в тісті скорочується тривалість вистоювання тістових заготовок на 9…15 хв. Відмічено позитивний вплив рисового борошна на органолептичні показники якості готових виробів.
Опис
Ключові слова
безглютеновий хліб, целіакія, рисове борошно, якість хліба, gluten-free bread, celiac disease, rice flour, quality of bread, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Грищенко, А. М. Дослідження впливу рисового борошна на показники якості безглютенового хліба / А. М. Грищенко, В. І. Дробот // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і студ., 25 квітня 2012 р. – Х.: ХДУХТ, 2012. – Ч. 1. – С. 36-37.