Дослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінації

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.
The article is devoted to the investigation of sunflower oil oxidation level during its processing (storage and refining). Results of peroxide and anisidine value changes on the different refining stages are given. Oil storage, neutralization and bleaching are critical stages for accumulation of oxidation products. Inverse dependence between peroxide and anisidine value during absorption refining is detected.

Опис

Ключові слова

соняшникова олія, sunflower oil, окиснення, рафінація, пероксидне число, анізидинове число, oxidation, refining, peroxide value, anisidine value, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Носенко, Т. Т. Стан і перспективи виробництва яловичини в Київській області / Т. Т. Носенко, А. О. Олексенко // Вісник НТУ "ХПІ". — 2011. — № 9. — С. 9-13.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced