DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1089

Название: Інтенсифікація уварювання утфелів шляхом введення поверхнево-активних речовин (ПАР)
Другие названия: Intensification of boiling of utfel by introduction of surface-active matters (SAM)
Авторы: Кулінченко, Віталій Романович
Каптановський, Дмитро Вадимович
Kulinchenko, Vitaliy
Kaptanovskiy, Dmitry
Ключевые слова: вакуум-апарат
утфель
кристалізація
ПАР
теплообмін
масообмін
тепловий потік
температура
в’язкість
поверхневий натяг
робота адгезії
вакуум-аппарат
утфель
кристаллизация
ПАВ
теплообмен
массообмен
тепловой поток
температура
вязкость
поверхностное натяжение
работа адгезии
vacuum apparatus
mixture
crystallization
SAB
heat exchange
mass-transfer
thermal stream
temperature
viscidity
work of adhesion
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2011
Библиографическое описание: Кулінченко, В. Р. Інтенсифікація уварювання утфелів шляхом введення поверхнево-активних речовин (ПАР) / В. Р. Кулінченко, Д. В. Каптановський // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2012. - Вип. 12. – С. 95-101.
Краткий осмотр (реферат): Одним із шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є інтенсифікація процесів тепло-масообміну під час уварювання утфелів. У статті узагальнені результати теоретичних і експериментальних досліджень робочих процесів при інтенсифікації процесу кристалізації у вакуум-апаратах періодичної дії шляхом застосування органічних ПАР і розглянуті питання практичного використання цього способу.
Одним из путей повышения эффективности сахарного производства есть интенсификация процессов тепло-массообмена во время уваривания утфелей. В статье обобщены результаты теоретических и экспериментальных исследований рабочих процессов при интенсификации кристаллизации в вакуум-аппаратах периодического действия использованием органических ПАВ и рассмотрены вопросы практического использования этого способа.
One of ways of increase of efficiency of saccharine production there is intensification of processes of thermal mass-transfer during obtain of mixture. In the articles generalized results of theoretical and experimental researches of workings processes are during intensification of process of crystallization in of batch-type by application of organic SAB and the questions of the practical use of this method are considered.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1089
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
INTENSIFICATION OF BOILING OF UTFEL.pdf385,99 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback