Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11306
Title: О кинетики коэффициентов теплопроводности и теплового потока при инфракрасной сушке сухарей
Other Titles: On the kinetics of thermal conductivity and heat flow in the infrared drying crackers
Authors: Буляндра, Алексей Федорович
Дущенко, Виктор Павлович
Тарапон, Валентина Антоновна
Вербицкий, Борис Ильич
Острик, Алексей Семенович
Чеботарев, Виорел Харлампиевич
Bulyandra, Alexey
Duschenko, Victor
Tarapon, Valentina
Verbitckiy, Boris
Ostrik, Alexei
Chebotarev, Viorel
Keywords: коефіцієнт теплопровідності
коэффициент теплопроводности
thermal conductivity
тепловий потік
тепловой поток
heat flow
електрогенератор
электрогенератор
electric generator
кафедра фізики
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Issue Date: 1974
Citation: О кинетики коэффициентов теплопроводности и теплового потока при инфракрасной сушке сухарей / А. Ф. Буляндра, В. П. Дущенко, В. А. Тарапон и др. // Пищевая технология. – 1974. - № 6. - C. 121-124.
Abstract: Для раціональної організації багатьох технологічних процесів харчової промисловості необхідно знання кінетики поглинаються теплових потоків і ефективних коефіцієнтів теплопровідності. Аналітичний розрахунок q () викликає великі труднощі і для практичних розрахунків не може бути застосований. У зв'язку з цим нами використаний найбільш ефективний, на наш погляд, метод електро теплової аналогією. Для рациональной организации многих технологических процессов пищевой промышленности необходимо знание кинетики поглощаемых тепловых потоков и эффективных коэффициентов теплопроводности. Аналитический расчет q () вызывает большие затруднения и для практических расчетов не может быть применен. В связи с этим нами использован наиболее эффективный, на наш взгляд, метод электро тепловой аналогии. For the rational organization of many processes food industry requires knowledge of the kinetics of absorbed heat flux and the effective thermal conductivity. Analytical calculation q () causes great difficulties for practical purposes can not be applied. In this connection, we use the most effective, in our view, the method of electro thermal analogy.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11306
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
P-P-№6-1974.pdf170.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.