Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 68872)
Дата
2004
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з цибулі з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 год.
The invention relates to food industry. A process of grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of onion with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.
Опис
Ключові слова
пророщені зерна пшениці, солод, оздоровчі продукти, екстракт цибулі, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, malt, health improving foodstuffs, extract of garlic, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Патент 68872 А UA, МПК 7 С12С1/18. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів / Українець А. І., Ковбаса В. М., Федоренченко Л. О., Бажай С. А., Романовська Т. І.; заявник і власник патенту Укр. держ. ун-т. харч. техн. – № 20031110261; заявл. 13.11.03 ; опубл. 16.08.04, Бюл. № 8, 2004 р.