DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11366

Название: The use of nanotechnology for surface protection ofmeat products
Другие названия: Використання нанотехнологій для захисту поверхні м'ясопродуктів
Авторы: Ivanov, Sergey
Strashynskyi, Igor
Pasichny, Vasiliy
Olishevskyi, Valentin
Marynin, Andriy
Zakharevych, Valeriy
Іванов, Сергій Віталійович
Страшинський, Ігор Мирославович
Пасічний, Василь Миколайович
Олішевський, Валентин Вікторович
Маринін, Андрій Іванович
Захаревич, Валерій Болеславович
Ключевые слова: packaging
meat products
nanotechnology
пакування
нанотехнології
м'ясні продукти
упаковка
мясные продукты
нанотехнологии
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
кафедра мехатроніки та пакувальної техніки
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: The use of nanotechnology for surface protection ofmeat products/ S. Ivanov, I. Strashynskyi, V. Pasichniy, and other // Тhe Second North and East European Congress on Food, 26-29 may 2013. — К.: NUFT, 2013. — P. 234.
Краткий осмотр (реферат): The nanotechnology using is the packaging materials manufacture of food products. Advanced are antibacterial and antifungal surface package coated with silver-, zinc- or magnesium nanoparticles, a lightweight and durable heat-resistant film with silicate nanoparticles coated with modifiable permeability and others. One solution of the problem of protecting meat from defeat by various microorganisms is a way of packaging as protective coatings from aqueous polymer dispersions directly on the surface of the product. Such protection is regulated by the mass transfer processes, reduces the weight loss of the finished product, improves the sensibility, as well as ensuring that the technology of packaging and storage is a modern and rational. Нанотехнології використовуються у виробництві пакувальних матеріалів для харчових продуктів. Для покращення були використанні антибактеріальні і протигрибкові пакети поверхні яких вкриті наночастинками срібла, цинку або магнію, легкі і міцні термостійкі плівки з силікатними наночастинками, які мають зміну проникність та інші. Одним із рішень проблеми захисту м'яса від ураження різними мікроорганізмами являється застосування способу упаковки, де в якості захисних покриттів використовуються водні дисперсні полімери, що знаходяться безпосередньо на поверхні продукту. Такий захист зменшує втрати маси готового продукту, підвищує чутливість, а також забезпечує сучасність та раціональність використання технології пакування. Нанотехнологий используются в производстве упаковочных материалов для пищевых продуктов. Для улучшения были использованы антибактериальные и противогрибковые пакеты, поверхность которых покрыта наночастицами серебра, цинка или магния, легкие и прочные термостойкие пленки с силикатными наночастицами, которые имеют переменную проницаемость. Одним из решений проблемы защиты мяса от поражения различными микроорганизмами является применение способа упаковки, где в качестве защитных покрытий используются водные дисперсные полимеры, которые находятся непосредственно на поверхности продукта. Такая защита уменьшает потери массы готового продукта, повышает чувствительность, а также обеспечивает современность и рациональность использования технологии упаковки.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11366
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
The use of.pdf110,62 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback