DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11476

Название: Сорбційні властивості полісахаридів
Другие названия: Sorption properties of hydrocolloids
Авторы: Манк, Валерій Веніамінович
Дорохович, Антонелла Миколаївна
Оболкіна, Віра Іллівна
Кохан (Гавва), Олена Олександрівна
Mank, Valeriy
Dorohovich, Antonella
Obolkina, Vera
Kokhan (Gavva), Elena
Ключевые слова: адсорбція
активність води
полісахариди
гідроколоїди
рослинні камеді
адсорбция
активность воды
полисахариды
гидроколлоиды
растительные камеди
adsorption
water Activity
polysaccharides
hydrocolloids
vegetable gums
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Issue Date: 2005
Библиографическое описание: Сорбційні властивості полісахаридів / В. В. Манк, А. М. Дорохович, В. І. Оболкіна, О. О. Гавва // Харчова промисловість. — 2005. — № 4. — С. 45-49.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено особливості адсорбції води харчовими полісахаридами. Показано, що поглинання води лабільними гідрофільними матеріалами відбувається послідовно з їх набуханням в декілька стадій, кожну з яких можна описати відомими рівняннями абсорбції. Отримані дані дають змогу прогнозувати поводження гідроколоїдів при складанні композицій для різних кондитерських виробів. Изучены особенности адсорбции воды пищевыми полисахаридами. Показано, что поглощение воды лабильными гидрофильными материалами происходит последовательно с их набуханием в несколько стадий, каждую из которых можно описать известными уравнениями адсорбции. Полученные данные позволяют прогнозировать поведение гидроколлоидов при составлении композиций для различных кондитерских изделий. Studied the features of the adsorption of water food polysaccharides. It is shown that the absorption of water labile hydrophilic materials occurs consistently with their swelling in several stages, each of which can be described by equations known adsorption. The obtained data allow us to predict the behavior of hydrocolloids in the preparation of compositions for a variety of confectionery.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11476
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Skoosvp.pdf2,66 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback