Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11674
Title: Производство тонизирующих и витаминизированных напитков
Other Titles: Виробництво тонізуючих і вітамінізованих напоїв
Production and tonics fortified beverages
Authors: Хіврич, Борис Іванович
Хиврич, Борис Иванович
Hivrich, Boris
Домарецький, Віталій Афанасійович
Домарецкий, Виталий Афанасьевич
Domareckij, Vitaliy
Зіма, Олександр
Зима, Александр
Zima, Alexandr
Keywords: экстракты солода
биологически активные добавки
напитки
витамины
солод
екстракти солоду
напої
біологічно активні добавки
вітаміни
malt extracts
dietary supplements
beverages
vitamins
malt
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 1990
Citation: Производство тонизирующих и витаминизированных напитков / Б. И. Хиврич, В. А. Домарецкий, А. А. Зима ; Промышленная переработка и хранение пищевых продуктов. – К. : УкрИНТЭИ, 1990. – 48 с.
Abstract: Основу многих продуктов и напитков составляют полисолодовые экстракты из проросших зерен пшеницы, овса, ячменя и кукурузы. По набору аминокислот, белков, витаминов, ферментов, фитогормонов, минеральных и других биологически активных веществ полисолодовые экстракты превосходят известные ранее ячменно-солодовый и кукурузно-солодовый. Они улучшают работоспособность человека, повышают сопротивляемость организма, оказывают благоприятное влияние на общее состояние здоровья. На основе полисолодовых экстрактов создан и выпускается ряд безалкогольных напитков. Экстракты широко используются как биологически активные добавки для кисломолочных напитков.Основу багатьох продуктів і напоїв складають полісолодові екстракти з пророслих зерен пшениці, вівса, ячменю і кукурудзи. По набору амінокислот, білків, вітамінів, ферментів, фітогормонів, мінеральних та інших біологічно активних речовин полісолодові екстракти перевершують відомі раніше ячмінно - солодовий і кукурудзяно- солодовий. Вони покращують працездатність людини, підвищують опірність організму, надають сприятливий вплив на загальний стан здоров'я. На основі полісолодових екстрактів створено і випускається ряд безалкогольних напоїв. Екстракти широко використовуються як біологічно активні добавки для кисломолочних напоїв.Basis of many foods and beverages constitute polisolodovye extracts from germinated wheat, oats, barley and corn. On a set of amino acids, proteins, vitamins, enzymes, plant hormones, minerals and other biologically active substances polisolodovye extracts outperform previously known barley malt and corn malt. They improve human performance, increase body resistance, have a beneficial effect on the present state - of health. Based polisolodovyh extracts created and produced a number of soft drinks. Extracts are widely used as dietary supplements for fermented drinks.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11674
Appears in Collections:Оглядово-аналітична документація

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
khivrichu.pdf6.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.