Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12209
Title: Perspective direction of complex improvement of rusk wares
Other Titles: Перспективний напрямок комплексного вдосконалення сухарних виробів
Authors: Kravchenko, Alexander
Marсhenko, A.
Birca, Adriana
Stefanov, S.
Telychkun, Volodymyr
Desyk, Mykola
Telychkun, Yuliia
Кравченко, Олександр Іванович
Марченко, А. В.
Бірка, Адриана
Стефанов, С. В.
Теличкун, Володимир Іванович
Десик, Микола Григорович
Теличкун, Юлія Станіславівна
Keywords: заміс тіста
замес теста
mixing of dough
випічка
выпечка
baking
сушка
drying
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2013
Citation: Perspective direction of complex improvement of rusk wares / O.I. Kravchenko, V. I Telychkun, Yu. S. Telychkun and other // Journal of Food and Packaging Science, Technique and Technologies. – Пловдив. Болгария : УХТ, 2013. – № 2. – Р. 67-70.
Abstract: The necessity of complex perfection of process of production of rusk warest comes up from the raditional method of production, wide usage of hand labour and bulky equipment. The process of mixing of dough, treatment of dough purveyances, baking and drying is investigational by us. It is set that the intensive mixing of dough allows to shorten duration of his fermentation, the using of dynamic method of loosen of dough purveyances and combined process of baking baking-drying . On the basis of the conducted researches the machine-instrumental chart of the complex stream-mechanized line of production of rusk wares is offered Необходимость комплексного усовершенствования процесса производства сухарных изделий выплывает из традиционного метода производства, широкое использование ручного труда и громоздкого оборудования. Нами исследовались процесс смешивания теста, обработка заготовок из теста, выпечка и сушка. Установлено, что интенсивное перемешивание теста позволяет сократить время его брожения, использования динамического метода формования тестовых заготовок и комбинированного процесса выпечки сушки. На основании проведенных исследований предложена машино-апаратурная схема комплексного поточной механизированной линии производства сухарных изделий. Необхідність комплексного удосконалення процесу виробництва сухарних виробів випливає із традиційного методу виробництва, широке використання ручної праці і громіздкого обладнання. Нами досліджувавлись процес замішування тіста, оброблення заготовок з тіста, випічка і сушка. Встановлено, що інтенсивне перемішування тіста дозволяє скоротити час його бродіння, використання динамічного методу формування тістових заготовок і комбінованого процесу випічки сушіння. На підставі проведених досліджень запропоновано машино-апаратурна схема комплексно потокової механізованої лінії виробництва сухарних виробів.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12209
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
koipcm.pdf103.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.