DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12368

Название: Аналіз конструктивних особливостей електродіалізаторів
Другие названия: Analysis of structural features of electrodialysis
Авторы: Мирончук, Валерій Григорович
Змієвський, Юрій Григорович
Zmievskiy, Yuriy
Mironchuk, Valeriy
Ключевые слова: електродіалізні установки
конструктивні елементи
електродіалізатор
электродиализные установки
электродиализатор
конструктивные элементы
electrodialysis installation
structural elements
electrodialysis
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Issue Date: 2013
Библиографическое описание: Мирончук, В. Г. Аналіз конструктивних особливостей електродіалізаторів / В. Г. Мирончук, Ю. Г. Змієвський // Харчова промисловість. – 2013. – № 14. – С. 107-110.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано конструктивні особливості електродіалізаторів з метою підбору ефективної конструкції, що може застосовуватись для знесолення рідких харчових середовищ. Зроблено висновок, що найкраще у харчовій промисловості застосовувати електродіалізатори, в яких передбачена періодична зміна полярності електродів, а також конструкція, що унеможливлює концентрування в одній камері сполук, здатних утворювати важкорозчинні з’єднання. Результати досліджень можуть бути використані при підборі електродіалізатора для знесолення рідких харчових середовищ. Проанализированы конструктивные особенности электродиализаторов с целью подбора эффективной конструкции, которая может применяться для обессоливания жидких сред. Сделан вывод, что лучше в пищевой промышленности применять электродиализаторы, в которых предусмотрена периодическая смена полярности электродов, а также конструкция, которая исключает концентрирование в одной камере веществ, способных образовывать труднорастворимые соединения. Результаты исследований могут быть использованы при подборе электродиализатора для обессоливания жидких сред Design features analyzed in order to select the electrodialysis efficient design that can be used to desalinate fluids . Concluded that it is better to use in the food industry , the electrodialysis which provide periodic change polarity of the electrodes , as well as design, which eliminates the concentration in one chamber substances capable of forming soluble compounds . The research results can be used in the selection of an electrodialysis desalination fluids
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12368
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Analysis.pdf145,16 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback