Екстрактор (Патент на корисну модель № 25090)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Корисна модель відноситься до екстракційної техніки періодичної дії і може бути використаний у харчовій та фармацевтичній промисловості для екстрагування цільових компонентів з подрібненої рослинної сировини плодово-ягідного, кореневогота трав'яного походження. Відомий апарат для екстрагування [628940,бюл. №5, від 25.09.1978], виконаний у вигляді колони. Із пристроями введення та виведення фаз, із змонтованим вертикально у колоні циліндром і жорстко зв'язаними і розміщеними в ньому один під одним стаканами, кількість яких відповідає кількості перфорованих тарілок, закріплених на штоці, який з'єднаний з приводом, що забезпечує його зворотно-поступальні поздовжні коливання. Недоліком цього апарату є складність використання у малотонажному виробництві. Найбільш близьким до об'єкта, що заявляється, за технічною сутністю та досяжному результату є апарат [14515, бюл. №5, від 15.05.2006], що містить циліндричний корпус з електромеханічним приводом, термоізольовану парову оболонку, електронагрівальні елементи, колектори введення екстрагенту і виводу екстракту та мембрани. Недоліками цього апарату є складність конструкції та можливість утворення застійних зон у робочому об'ємі апарата. В основу корисної моделі поставлено задачу створення такої конструкції екстрактора, яка забезпечить безперервне у всьому робочому об'ємі апарата оновлення поверхні фазового контакту системи екстрагент - сировина, і, як наслідок, збільшення продуктивності по вилученню водорозчинних сухих речовин при виробництві екстрактів і забезпечує можливість використання екстрактора у малотонажних виробництвах.

Опис

Ключові слова

екстрактор, корпус, экстрактор, extractor, corps, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Патент 25090 UA, МПК B01D 11/02 (2006) Екстрактор / Зав'ялов В. Л., Попова Н. В. : заявник Національний університет харчових технологій. — № u 200703028 ; заявл. 22.03.2007 ; опубл. 25.07.2007, Бюл. №11, 2007 р.

Зібрання