DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Патенти >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12609

Название: Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю (Патент України на корисну модель № 27650)
Другие названия: The method of manufacturing ice cream acidophilic with high biological value (Patent of Ukraine for useful model № 27650)
Авторы: Хомічак, Любомир Михайлович
Антонюк, Марія Миколаївна
Поліщук, Галина Євгеніївна
Згурський, Андрій Володимирович
Polischuk, Galina
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Homichak, Lubomir
Antoniuk, Maria
Zgurskiy, Andrey
Ключевые слова: морозиво ацидофільне
мороженое ацидофильное
ice cream acidophilus
ацидофільна паличка
ацидофильная палочка
acidophilus bacillus
біологічна цінність
биологическая ценность
biological value
кафедра біотехнології і мікробіології
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу
Issue Date: 2007
Библиографическое описание: Патент 27650 UA, МПК А23G 9/04 (2006) Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю / Хомічак Л. М., Поліщук Г. Є., Калініна Г. П., Антонюк М. М., Згурський А. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 200707139 ; заявл. 25.06.2007 ; опубл. 12.11.2007, Бюл. № 18
Краткий осмотр (реферат): В основу корисної моделі покладено удосконалення способу виробництва морозива ацидофільного, а також можливість його виробництва як продукту, що має підвищену біологічну цінність. Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю, що включає приготування суміші, її фільтрацію, пастеризацію, охолодження, заквашування закваскою ацидофільної палички у кількості 5 %, сквашування 3-5 год., охолодження, фризерування, фасування, загартування, пакування та зберігання морозива протягом 6...8 місяців при температурі 18±2 °С, який відрізняється тим, що кількість закваски ацидофільної палички становить 2...8 %, тривалість сквашування становить 10... 16 ‒ 1...2 год та кількість активних одиниць ацидофільної палички в морозиві повинна бути не менше 3•105 протягом зберігання морозива. В основу полезной модели положены усовершенствования способа производства мороженого ацидофильного, а также возможность его производства как продукта, имеющего повышенную биологическую ценность. Способ производства мороженого ацидофильного с повышенной биологической ценностью, включает приготовление смеси, ее фильтрацию, пастеризацию, охлаждение, заквашивания закваской ацидофильной палочки в количестве 5 %, сквашивания 3-5 часов, охлаждения, фризерования, фасовки, закалки, упаковки и хранения мороженого течение 6...8 месяцев при температуре 18 ± 2 °С, отличающийся тем, что количество закваски ацидофильной палочки составляет 2...8 %, продолжительность сквашивания составляет 10...16 ‒ 1...2 часа, количество активных единиц ацидофильной палочки в мороженом должно быть не менее 3•105 при хранении мороженого. The basis of the utility model laid improvement method of production of ice cream acidophilic, and the ability to produce it as a product that has a high biological value. The method of manufacturing ice cream acidophilic with high biological value, which includes the preparation of mixtures of filtration, pasteurization, refrigeration, leaven acidophilic bacillus in the amount of 5 %, 3-5 h of fermentation, сooling, milling, packaging, training, packaging and storage of ice cream for 6 ... 8 months at 18 ± 2 ° C, wherein the amount of leavening acidophilic bacillus is 2 ... 8% duration of fermentation is 10...16‒1...2 hours and the number of active units acidophilic bacillus in ice cream must be at least 3•105 for storing ice cream.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12609
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:

File Description SizeFormat
The method of manyfakturing.pdf2,33 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback