Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12878
Title: Optimization of calculation of the crude juice saturator
Authors: Ovcharuk, Vladimir
Yushchuk, Inna
Levurda, Oleg
Keywords: purifying crude juice
sugar production
optimization of calculation
очистка дифузійного соку
оптимізація розрахунку
цукрове виробництво
кафедра інформатики
Issue Date: 2013
Citation: Ovcharuk, V. Optimization of calculation of the crude juice saturator / V. Ovcharuk, I. Yuschuk, O. Levurda // The second North and East European Congress on Food, 26–29 May 2013. – Kyiv, 2013. – P. 163.
Abstract: Report on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.Доповідь присвячена оптимізації розрахунку сатуратора для очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель і параметричні схеми для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/12878
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Optimization.pdf113.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.